top of page
THF_6405.JPG
THF_6405.JPG

Ettől olyan légiesen könnyed és ellenállhatatlan Bedő kakós csigája

Szerző képe: Bedő PékségBedő Pékség


Mi, a Bedő Pékségnél úgy gondoljuk, kétféle ember létezik: az, aki tekeri a kakaós csigát, és az, aki harapja. Akárhogy is fogyasztod, a Bedő Pékség csigája garantáltan elvarázsol. Egyetlen problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Most megosztjuk veletek, mi a titka ennek az ellenállhatatlan finomságnak.


Pékségünk ménfőcsanaki üzemében, a Komlóvölgyi úton naponta mintegy hatszáz kakaós csigát sütünk több turnusban, hogy a nap minden szakában tudjanak az édes tekercs rajongói finom, friss pékáruhoz jutni. Legyen szó reggeliről vagy mondjuk délutáni nasiról, a Bedő csigája mindig elérhető frissen.


A cukor és a kakaó tökéletes aránya, jól eltalált sütési hőfok és sütési idő, megfelelő pihentetés – ennyi minden kell ahhoz, hogy a vásárlók holnap és azután is visszatérjenek hozzánk kakaós csigáért.


A legjobb alapanyagok beszerzése után kezdődik meg a munkánk oroszlánrésze. A Bedő kézműves pékség, vagyis nem gépsoron készítjük a termékeink, hanem hozzáértő embereink tudásuk legjavát nyújtva sütik a pékárukat.


A tészta hajtogatása és a hajtások közötti pihentetés is kell ahhoz, hogy a tészta könnyed legyen, az íz pedig harmonikus. A pihentetés egyúttal arra is szolgál, hogy az ízanyagok minél inkább össze tudjanak dolgozni. Kulcsfontosságú az is, hogyan, milyen hajtogatási módszerrel, illetve a hajtogatási módszerek milyen egymásutániságával készítjük a tésztát. Így akár több száz réteg is képződik, ettől válik légiesen könnyeddé a csigánk.


Ha elkészült a tészta, lehet is tölteni. Holland kakaó, cukor és úgynevezett édes morzsa, vagyis finomra őrült kalácstészta megfelelő keveréke adja nálunk a tölteléket. Amikor a Bedő csiga receptjén dolgoztunk, az lebegett a szemünk előtt, hogy a lehető legkakaósabb legyen.


Sok-sok hajtogatás, pihentetés, töltés, újabb pihentetés: akár 15 óráig is eltart a folyamat a begyúrástól a sütésig számítva nálunk. A Bedő csigák legalább fele zsiradék, így kellően szaftos marad az állaga sütés után.

Yorumlar


bottom of page